Nemecko - krajina zemného plynu - Višváder, P.
Spotreba primárnej energie v SRN podľa nosičov. Nemecko - jeden z najväčších európskych spotrebiteľov zemného plynu. Najväčšia nemecká a svetová súkromná nákupná spoločnosť Ruhrgas AG Essen. Prednosti zemného plynu. Prísne sledovanie spotreby. Vývoj meracej a regulačnej techniky, nové technológie. Zásoby zemného plynu. Spotreba podľa sektorov.