Finiš s druhým dychom do finišu Nedopustia, aby im rýchlik ušiel pred nosom - Polakovič, Ivan
Podiel textilného priemyslu nepriamo úmerný ekonomickej vyspelosti štátu. Porovnanie tohto podielu vo vyspelých krajinách Európy a v rozvíjajúcich sa ekonomikách. Situácia v textilnom priemysle na Slovensku po rozpade ČSFR. Postavenie štátneho podniku Finiš v Spišskej N. Vsi. Výroba pleteného vrchného ošatenia, pletenej a spodnej bielizne. Objem výroby a vývoz. Spracúvanie bavlny, netradičná výroba. Návrh privatizačného projektu podniku do druhej vlny kupónovej privatizácie.