Symbióza matematiky, ekonómie a hier Nositeľ Nobelovej ceny R. Selten o svojej teórii - Kohútková, Zuzana
Matematická teória nekooperatívnych hier v podstate aplikuje pomocou matematiky poznatky o ľudskom správaní v kartových hrách. Prostredníctvom zjednodušených modelov a ich analýzy možno simulovať a predvídať reálnu situáciu ako aj získavať informácie o konkurentoch na trhu. Príklady na pochopenie tejto matematickej teórie, ktoré uvádzajú nositelia Nobelovej ceny za ekonómiu v r.1994 - R. Selten, J.C. Harsanyi a J.F. Nash.