Metainformační systém - nástroj komplexního řízení informačního systému podniku - Voříšek, J.
Princípy systémovej integrácie. Pojem a základná koncepcia metasystému. Hlavné požadované vlastnosti metasystému. Funkčná štruktúra metainformačného systému. Architektúra metasystému. Implementácia a aplikácia metasystému.