Peniaze - ich vznik, vývoj a funkcie. 1 - Hlavatá, Irena
Vznik a vývoj peňazí z ekonomického hľadiska. Vedľajšie efekty vzniku a využívania peňazí. Funkčnosť peňazí v ekonomike. Úlohy štátu pri realizácii peňažných funkcií. Peniaze a mena.