Trhový mechanizmus a uplatňovanie ekonomických nástrojov v poľnohospodárstve - Grznár, Miroslav
Princípy fungovania agrárnych trhov. Dynamika agrárneho dopytu a ponuky. Vytváranie trhovej rovnováhy. Systém regulovania agrárneho trhu a jeho nástroje. Finančná a úverová politika (regulácia). Organizačné nástroje regulácie trhu. Inštitucionálne nástroje regulácie trhu. Nástroje zahranično-obchodnej politiky. Štruktúra poľnohospodárskych podnikov na Slovensku a ich aktuálne problémy. Družstevné podielnické listy. Náklady a výsledky poľnohospodárskeho podniku.