V únii s Českom alebo v zóne s Ruskom? - Ďurianová, Alica
Opodstatnenosť colnej únie Slovenska s Českom a zmena na dohodu o voľnom obchode s Českom a Ruskom. Opatrenia colnej únie medzi Českom a Slovenskom v r. 1993 - 1995. Zahraničný obchod SR a ČR za január-november 1996 vo FOB. Rozhovor s riaditeľom Stáleho sekretariátu Rady colnej únie R. Beríkom na témy - príčina vytláčania slovenských výrobkov z trhu dovozmi potravín a spotrebných tovarov z Česka. Vykazovanie salda obchodnej bilancie v ČR a SR. Regulačné opatrenia na potravinové tovary. Názor MF SR, MH SR, MP SR a Rady colnej únie o opodstatnenosti colnej únie.