Ochranné opatrenia pred nadmerným dovozom - Šucha, Jozef
Vláda SR na svojom zasadaní 3. decembra 1996 schválila návrh zásad zákona NR SR O ochranných opatreniach pred nadmerným dovozom. Je to dôležitý krok smerujúci k prijatiu zákona, ktorým Slovenská republika splní záväzok, že bude implementovať výsledky Uruguajského kola GATT. Zákon umožní uplatňovanie opatrení na obmedzenie nadmerného dovozu takých výrobkov, ktoré spôsobia alebo môžu spôsobiť vážnu ujmu domácemu výrobnému odvetviu vyrábajúcemu podobné alebo priamo konkurenčné výrobky.