Verejná obchodná spoločnosť - Patakyová, Mária
Charakter verejnej obchodnej spoločnosti. Príbuznosť s nesubjektívnymi formami podnikania. Základné vymedzenie v zákone. Daňové súvislosti. Obsahové náležitosti spoločenskej zmluvy. Práva a povinnosti spoločníkov. Prevod podielov. Dohodnutie vkladovej povinnosti spoločníkov. Pojem obchodné vedenie. Deľba zisku. Pristúpenie alebo vystúpenie spoločníka zmenou spoločenskej zmluvy.