Freudenau - ďalšie vodné dielo na Dunaji v Rakúsku - Holčík, V.
Vodné dielo Freudenau na Dunaji v Rakúsku pozostáva z elektrárne, hate a plavebných komôr. Elektráreň je umiestnená v strede Dunaja. Prínosom bude aj rekreačná oblasť v priľahlom území. Dielo bude kompletne ukončené v r. 1998.