Peníze a fiskální politika státu - Kinkor, Jiří
Väzba medzi fiškálnou politikou štátu a kvalitou peňazí. Pojem koordinácie fiškálnej a menovej politiky. Názory na centrálne a voľné (slobodné) bankovníctvo. Pojem a ciele štátu (racionálne funkcie štátu: bezpečnosť, justícia, obrana, štátna správa). Štát nemôže ovplyvňovať ekonomický rast a ďalšie ukazovatele. Existencia menovej politiky štátu - iracionálna.