Členstvo Slovenska v OECD je podľa vlády SR podmienené privatizáciou bánk - Velecký, M.
Privatizácia bánk ako jedna z podmienok vstupu Slovenska do OECD. Spory okolo privatizácie bánk. Vláda je za privatizáciu, opozícia chce aby banky boli vylúčené z privatizácie do r.2003 ako strategicky dôležité podniky. Stanovisko Bankovej rady NBS k privatizácii bánk.