Ukrajina - nárazníkový štát - Matejovič, R.
Hospodárska kríza v Ukrajine. Kučmove reformy. Ukončenie dlhopisovej privatizácie. Zníženie miery inflácie. Valutové kurzy hrivny. Rast HDP v r. 1995 - 1997. Zahraničné investície v Ukrajine. Investície z USA. Najväčší zahraniční investori v mil. USD. Životná úroveň v Ukrajine.