Koncentrácia a kooperácia obchodných firiem ako východisko konkurenčnej schopnosti na rozvinutom trhu - Čihovská, Viera
Zmluvná kooperácia medzi výrobou a obchodom. Maloobchodné družstvá a nákupné zväzy. Franchisingové organizácie. Horizontálna kooperácia v distribučnom kanáli. Kapitálové prepojenie firiem. Strategické aliancie.