Opatření proti praní peněz v evropských zemích - Sloupenský, A.
Všetky krajiny Európskej únie ustanovili národné legislatívne a zákonné rámce, aby zaviedli Smernicu Európskeho spoločenstva o prevencii využívania finančného systému pre účely prania peňazí (91/308/EEC; OJ(1991)L 166). Opatrenia v jednotlivých krajinách: Belgicko, Dánsko, Nemecko, Grécko, Španielsko, Francúzsko, Írsko, Taliansko, Luxembursko, Nizozemsko, Nórsko, Rakúsko, Portugalsko, Fínsko, Švajčiarsko, Švédsko, V. Británia, ČR, Maďarsko, Poľsko, Slovinsko.