Investície do výskumu pôdohospodárstva - Masár, T.
Situácia v slovenskej pôdohospodárskej vede pred rokom 1989. Zmeny, ktoré nastali po roku 1989. Pokles finančných zdrojov zo štátneho rozpočtu na riešenie rezortných alebo štátnych vedecko-technických projektov. Zmeny v personálnej, funkčnej a štrukturálnej oblasti. Stabilizácia rezortnej VVZ. Nový systémový prístup vlády SR. Dosiahnuté ekonomické prínosy úloh vedy a výskumu v rokoch 1993-1995. Vypracovanie novej koncepcie rezortnej VVZ na základe výsledkov domáceho a zahraničného auditu v roku 1997.