Legislativní rámec bankovnictví - Angelis, I.
Koncom roka 1996 prijal maďarský parlament dva kľúčové zákony týkajúce sa peňažníctva a kapitálového trhu (účinnosť od 1.1.1997): 1. zákon č. CXII/1996 o úverových inštitúciách a finančnom podnikaní a 2. zákon č. CXIV/1996 o dohľade nad bankovníctvom a kapitálovým trhom.