Sociálna pomoc vystrieda sociálnu starostlivosť - Sopira, Boris
Poskytovanie sociálnej pomoci. Systémové zmeny v oblasti sociálnej starostlivosti. Zákony a vyhlášky, ktoré súvisia so systémovými zmenami. Zákonom č. 463/1991 Zb. o životnom minime v znení neskorších predpisov sú bližšie vymedzené podmienky posúdenia hmotnej núdze občana. Suma potrebná na zabezpečenie výživy a ostatných základných osobných potrieb občana a na zabezpečenie nevyhnutných nákladov na domácnosť. Podmienky posudzovania sociálnej odkázanosti. Systém sociálnej pomoci.