K smerovaniu financovania životného prostredia v Slovenskej republike - Romančíková, Eva
Problematika uplatňovania nástrojov ekologickej politiky. Problematika a formy internalizácie negatívnych externalít. Tvorba finančných zdrojov na financovanie ochrany životného prostredia. Uplatňovanie nástrojov ekologickej politiky. Formy daňovej stimulácie. Uplatňovanie štátneho intervencionizmu v ekologickej politike. Výhrady proti účasti zdrojov štátneho rozpočtu na financovaní ochrany životného prostredia.