Stredoslovenské energetické závody potrebujú investovať do obnovy rozvodných zariadení, chýbajú im však zdroje - Kuča, Š.
Stredoslovenské energetické závody Žilina (SSE) - zhoršujúce sa hospodárske ukazovatele a klesajúca rentabilita podniku. Predaj elektriny a tepla - cenová regulácia týchto činností. Klesajúci zisk, neschopnosť obnovy zariadení z vlastných zdrojov. Ekologická zadlženosť SSE. Východisko z nepriaznivej situácie - postupné zreálnenie ceny na úroveň nákladov.