Praktické skúsenosti s prípravou finančného plánu novozakladaného podniku
Príprava podnikania. Riziká financovania podnikateľských zámerov. Rozpor výšky finančných potrieb a ich zdrojov. Kapitál potrebný na začiatok podnikania. Rozhodovanie o zdrojoch financovania. Fixný majetok. Obežný majetok. Plán zabezpečenia financovania. Štruktúra zdrojov financovania. Cudzie zdroje. Bankové úvery. Obchodný úver. Daňové úvery. Vlastné financie. Špecifiká plánovania pre podniky charakteru výrobného, obchodného a služieb. Praktické rady pred začatím spracovávania finančného plánu.