Najefektívnejšie je poskytovať účtovné poradenstvo spolu s daňovým - Butkovská, M.
Daňové poradenstvo a audítorstvo na jednej strane (upravené osobitnými zákonmi) a účtovné poradenstvo na strane druhej. Účtovné poradenstvo a profesia účtovného poradcu nie je presne definovaná zákonom. Potreba spresnenia legislatívy v tejto profesii. Úzka súvislosť účtovného a daňového poradenstva. Zvyšovanie dopytu po účtovnom poradenstve. Možnosť účtovníckych firiem dať sa poistiť voči škodám z pokút.