Primerane možnostiam ekonomiky - Luby, Štefan
Predseda Slovenskej akadémie vied prof. Štefan Luby o reálnej, ale aj želanej pozícii slovenskej vedy v našej spoločnosti. Postavenie slovenskej vedy v SR a v zahraničí. Porovnanie s inými krajinami. Finančné možnosti a štátna podpora SAV. Motivácia vedeckých pracovníkov. Situácia vo vedeckej oblasti od r. 1989.