Sociálno-ekonomické postavenie rodiny. 2
Faktory, ktoré ovplyvňujú populačné správanie mladých rodín v súčasnosti. Reálne príjmy domácností. Vysoké ekonomické zaťaženie rodiny. Ekonomické podmienky rodín s deťmi. Podmienky na založenie rodiny. Možnosti na ovplyvňovanie populačného vývoja. Hľadanie nových systémov sociálnej ochrany obyvateľstva.