Odhadování nevyhnutelného
Vplyv znižovania daní na obyvateľstvo. Štáty, v ktorých klesá počet daňových sadzieb (Španielsko, Švajčiarsko, Belgicko, Taliansko, Francúzsko, USA, Austrália, Kanada, Holandsko, V. Británia, Švédsko). Maximálne a minimálne rozdiely medzi sadzbami daní z príjmov v r. 1996 (Japonsko, Belgicko, Luxembursko, USA, Taliansko, Austrália, Švajčiarsko, V. Británia, Singapur, Hongkong). Hranica ročného nezdaniteľného príjmu vo vybraných štátoch. Daňové príjmy podľa zdroja. Daňové slobody v jednotlivých štátoch. Daňové príjmy v r. 1985, 1995 ako perc. z HDP.