Banky v mezinárodním obchodě: Přehled hlavních služeb - Kalvoda, Jan
Veľké medzinárodné banky poskytujú cenné služby v zahraničnom obchode. Charakteristika služieb, ktoré banky poskytujú vývozcom a dovozcom. Úvery (facility) na podporu financovania zahraničného obchodu. Medzinárodné finančné inštitúcie, ktoré sa podieľajú na financovaní zahraničného obchodu. Medzinárodná banka pre obnovu a rozvoj (IBRD), Medzinárodné finančné korporácie (IFC). Medzinárodné združenie pre rozvoj (IDA). Finančné ústavy a spoločnosti. Bankové informácie.