Vztah mezi vývojem peněžní zásoby a vývojem inflace v l. 1993-96. 1 - Guba, M.
Najzávažnejšou úlohou každej spoločnosti je boj s infláciou. Hľadanie a analýza faktorov pôsobiacich na infláciu je predmetom činnosti teoretických pracovísk a centrálnych bánk. Vývoj inflácie a peňažnej zásoby v r. 1993-1996. Porovnanie dlhodobého vývoja peňažnej zásoby a vývoja spotrebiteľských cien.