Verejný derivátový trh a RM-Systém Slovakia a.s. - Huttová, Darina
Organizovanie trhu derivátov pre realizáciu termínových a opčných obchodov. Organizovanie verejného derivátového trhu RM-Systémom. Charakter verejného derivátového trhu (VDT) a prístup naň. Obchodný systém VDT a vyrovnávanie obchodov. Derivátové nástroje. Klasifikácia derivátov. Primárny a sekundárny trh. Zúčtovacie stredisko. Subsystém šírenia informácií, ktorý bol vytvorený na základe automatizovaného obchodného systému a systému zúčtovania. Riešenie celého systému obchodovania s derivátmi na RM-Systéme.