Ku koreňom tragickej reality potravinovej neistoty: podvýživa sa čoraz viac stáva politickým problémom - Bernardi, L.
Zrušenie Svetovej potravinovej rady (World Food Council - WFC) v r.1993. Svetová situácia s potravinami, narastanie potravinovej neistoty v rozvojových krajinách, príčiny tohto stavu. Smer poľnohospodárskych prebytkov vyspelých krajín OECD. Potravinová pomoc ako nástroj domácej korupcie. Nevyhnutnosť zmeny politiky pomoci.