EBOR chce podpornými projektmi expandovať na východ - Suďa, P.
Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) - banka využije základný kapitál na projekty najmä v menej rozvinutých členských krajinách. Záväzky z úpisu akcií (podiel na základnom kapitáli banky) pre členské krajiny. Kritika EBOR za viac ako polovičnú koncentráciu schválených projektov do Ruska a krajín CEFTA. Nedostatok zahraničných investícií. Prisľúbenie pomoci Albánsku.