Zabezpečenie splnenia záväzkov v podnikateľských vzťahoch - Feketeová, Anna
Predchádzanie riziku nesplnenia záväzku obchodným partnerom. Zabezpečovacie inštitúty obchodného a občianskeho práva v obchodných vzťahoch. Záložné právo k veci. Záložné právo k pohľadávke. Podzáložné právo. Zádržné (zadržovacie) právo. Zmluvná pokuta. Ručenie. Banková záruka. Uznanie záväzku. Ďalšie spôsoby zabezpečenia splnenia záväzku upravuje Občiansky zákonník (prevod práva, postúpenie pohľadávky, zábezpeka).