Študentov ekonómie v SR najviac priťahuje bankovníctvo - Tomová, A.
AIESEC zorganizovala v marci 1997 v Bratislave už šiesty ročník Trhu pracovných príležitostí (TPP). Projektu sa zúčastnili študenti a 30 popredných slovenských a zahraničných spoločností. AIESEC každoročne robí aj celoslovenský prieskum študentských preferencií. Dôležité faktory pre študentov pri voľbe zamestnania. Preferované oblasti budúceho zamestnania.