Priority a trendy v odpadovom hospodárstve do roku 2000 rámcujú najmä finančné možnosti - Bystrický, P.
Program odpadového hospodárstva (POH) SR - zníženie množstva nebezpečných odpadov. Zavedenie separovaného zberu v niektorých obciach a mestách SR. Spracovanie biologického odpadu na organické hnojivá. Náklady spojené s odpadovým hospodárstvom. Integrovaná koncepcia ako základ stratégie hospodárenia s odpadmi - princípy koncepcie. Zdroje financií na OH. Majetkové nejasnosti okolo niektorých skládok.