Pokropené úsilie producentov - Šanta, M.
Každoročné výrazné znižovanie zrážok a zvyšovanie vlahového deficitu pre rastlinnú výrobu v SR. Nedostatočné využívanie vybudovaných závlah. Zvyšovanie úrody zavlažovaním.