Organizační architektura Vývojové tendence - Truneček, Jan
Vývojové tendencie organizačných štruktúr podnikov. Odklon od vertikálnej organizačnej štruktúry ku štruktúre horizontálnej, resp. od štruktúry hierarchickej ku štruktúre typu "kvet". Vývoj organizačných štruktúr (hierarchické organizačné štruktúry, divízie, maticové organizácie, strategické podnikateľské jednotky SBU). Organizačná štruktúra H. Mintzberga. Procesné tímy. Améby v japonských podnikoch. Vývoj od operačného k procesnému manažmentu. Nová podniková filozofia podľa R.M. Kanterovej.