Význam a možnosti budovania vodných ciest na Slovensku a ich napojenia na vodnú magistrálu Rýn-Mohan-Dunaj - Obložinský, P.
Slovensko ako vnútrozemský štát nemá vhodné podmienky pre vnútrozemskú vodnú dopravu. Vodná doprava je však zatiaľ ekologicky najvhodnejšia doprava. Napojenie širšieho územia Slovenska na dunajskú cestu v budúcnosti. Význam európskej siete vodných ciest vzhľadom na prepojenie Rýn-Mohan-Dunaj. Súčasný stav vodných ciest na Slovensku.