Měnový kurz a česká realita - Zahradník, Petr
Faktory ovplyvňujúce vývoj menového kurzu v ČR: 1. úrokový diferenciál pri krátkodobom výhľade, 2. platobná bilancia pri strednodobom výhľade, 3. konvergencia cenových hladín pri dlhodobom výhľade. Veľmi dlhodobý výhľad a možnosť fixácie nominálneho kurzu.