Rast domáceho dopytu ťahá infláciu v SR opäť vyššie - Suďa, P.
Príčiny rastu miery inflácie. Expanzia domáceho dopytu. Domáci dopyt je vo väčšine uspokojovaný dovozom, čoho dôsledkom je hlboko pasívny bežný účet platobnej bilancie. Vývoj miezd v SR s inflačným nádychom. Sprísnená menová politika ČNB, ceny, vývoj inflácie. Cenovú hladinu v SR zvyšujú najmä potraviny.