Slovenská koruna vďaka podpore NBS i komerčných bánk odolala tlaku špekulantov - Kovalčík, J.
Špekulačné útoky londýnskych bánk na českú a slovenskú menu. Reakcie ČNB a NBS na záchranu meny. Kolaps peňažného trhu. Postoj komerčných bánk na Slovensku. Prísnosť menovej politiky sa vyplatila.