Ceny poľnohospodárskych výrobkov naďalej pozitívne vplývajú na vývoj miery inflácie - Izakovičová, Beáta
V porovnaní s rokom 1989 je výrazný rozdiel medzi vývojom cien poľnohospodárskych výrobkov a spracovateľských i spotrebiteľských cien. Spracovateľské ceny boli vyššie oproti roku 1989 o 156,2 perc. a spotrebiteľské ceny potravín o 186,8 perc., pričom ceny poľnohospodárskych výrobkov vzrástli len o 53,1 perc. Možno konštatovať, že vývoj cien poľnohospodárskych výrobkov pozitívne vplýva na vývoj miery inflácie. Problémy s pokrytím výrobných nákladov u prvovýrobcov. Rast cien rastlinných výrobkov. Predpokladaný cenový vývoj spotrebiteľských cien.