S. Kozlík: My sa nebijeme do pŕs, že by sme do EÚ išli už o rok - Suďa, P.
Znižovanie daňového zaťaženia SR, priblíženie sa úrovni obvyklej v krajinách západnej Európy. Rast HDP, klesanie miery inflácie. Rast reálnych miezd, klesanie nezamestnanosti. Rovnováha medzi menovou a fiškálnou politikou. Transparentnosť privatizácie. Vábenie zahraničných investorov. Záujem Slovenska o vstup do medzinárodných integračných štruktúr. Prognóza vstupu SR do EÚ v r.2002-2005.