Vývoj integrácie v Európe - Nováčková, Daniela
Historický vývoj integrácie v Európe. Vývin udalostí v Európe po druhej svetovej vojne. Vznik medzinárodných organizácií (GATT, OECD, Rada Európy, NATO, Západoeurópska únia, ESUO). Plány na modernizáciu a rozvoj. Monnetov plán. Európske integračné spoločenstvá (EHS, EURATOM, EZVO). Integračný proces členských krajín Európskej únie. Jednotlivé stupne integrácie (pásmo voľného obchodu, colná únia, spoločný trh, hospodárska únia).