Michael Novak - doctor honoris causa ekonómie - Lisý, Ján
Profesor Michael Novak nositeľ Templetonovej ceny, ekonóm, filozof a spisovateľ svetového významu, nositeľ čestných doktorátov významných svetových univerzít. Bohatá a hodnotná je vedecká, publikačná a spisovateľská činnosť M. Novaka. Jeho najvýznamnejšia ekonomická práca je Duch demokratického kapitalizmu. V r. 1996 vyšla na Slovensku kniha Filozofia slobody, ktorú venoval svojej rodine na Slovensku a celému slovenskému národu. M. Novak bol vo februári 1997 ocenený Ekonomickou univerzitou v Bratislave čestnou vedeckou hodnosťou doctor honoris causa.