Kolektívne investovanie prostredníctvom investičných spoločností a investičných fondov Výklad k par. 1 - par. 14 zákona č.248/1992 Zb. - Kohút, J.
Vymedzenie pojmu kolektívne investovanie. Investičné spoločnosti. Predmet činnosti investičnej spoločnosti. Vytvorenie podielového fondu. Investičný fond. Vznik investičnej spoločnosti alebo investičného fondu. Podielový fond, typy podielových fondov. Podielový list, predaj podielového listu. Spätný predaj podielového listu. Správa majetku v podielovom fonde.