Prečo ministerstvo reguluje?
Regulácia pravidiel podnikania investičných fondov v súlade s platnou legislatívou. Vlna tzv. transformácií investičných fondov na "obyčajné" akciové spoločnosti. Odlišnosti investičných spoločností a investičných fondov od iných akciových spoločností. Pravidlá kolektívneho investovania. Odôvodnenosť osobitného režimu právnej úpravy činnosti investičného fondu.