Co vytváří tržní prostředí Nový institucionalizmus. 1 - Malý, J.
Názor neoklasickej ekonómie na správanie sa jednotlivcov v trhovom prostredí. Dosiahnutie rovnováhy na trhu prostredníctvom Paretovho optimálneho riešenia. Chápanie inštitúcií v novej inštitucionálnej ekonómii. Pôsobenie transakčných nákladov na neoklasický výsledok fungovania efektívnych trhov. Prístup k informáciám a efektívne fungovanie trhu.