Hodnotenie kvality obytného prostredia v SR na základe výsledkov sčítania ľudu - Izakovičová, Zita
Obytné prostredie možno v užšom slova zmysle považovať za najelementárnejšie životné prostredie. Štruktúra bývania - rodinné domy a bytové domy. Úroveň bývania. Voľná kapacita bytového fondu v sídlach. Materiálno-technická vybavenosť domácností. Hygienicko-technická vybavenosť domácností. Výrazná diferenciácia v úrovni bývania v rodinných domoch a v bytových domoch.