Vysoké tempá ekonomického rastu boli skôr výnimkou ako dlhodobejším pravidlom, tvrdí prognostik J. Renčko - Suďa, P.
Reálny ekonomický rast v období 1995-1997. Vývoj prírastkov pridanej hodnoty, ktorá je dominantnou súčasťou HDP, spomalenie hospodárskej výkonnosti. Zásadná zmena štruktúry dopytu na zahraničných trhoch. Štruktúra hrubej výroby SR, podiel medzispotreby na hrubej produkcii. Hospodársky rast SR je modelovaný výlučne domácim dopytom. Štruktúra investícií. Mzdy a produktivita práce.