Ekonomická sloboda prináša krajinám prosperitu - Oravec, J.
Skonštruovanie indexu ekonomickej slobody, ktorý poukazuje na existenciu priamej súvislosti medzi mierou ekonomickej slobody a dynamikou hospodárskeho rastu. Zrodenie myšlienky indexu ekonomickej slobody. Hodnotenie krajín, ktoré sú zoradené podľa indexu ekonomickej slobody v máji 1997. Umiestnenie Slovenska v rámci celkového hodnotenia. Vplyv zmeny ekonomickej slobody na rast HDP.