Maloobchod na Slovensku stojí pred etapou koncentrácií - Švec, P.
Posilňovanie vplyvu súkromných obchodných spoločností v r. 1996. Najväčšou aktívnou obchodnou spoločnosťou na Slovensku za r. 1996 je Tesco Stores SR, a. s., Bratislava. Porovnanie vnútorného obchodu Slovenska s niektorými európskymi krajinami. Nízka koncentrácia malých obchodných spoločností. Porovnanie situácie na Slovensku a v ČR z pohľadu prítomnosti zahraničných investorov.